Frakció blog

A szombathelyi Éljen Szombathely! Egyesület- MSZP- DK- Együtt frakció hivatalos blogja.

dr. Czeglédy Csaba blogja

http://czegledy.blogin.hu/

Facebook like!

2013.04.26. 19:30 szombathelyifrakcio

Közgyűlés után

Törvénybe foglalt haszon

 

Horváth Attila (MSZP-SZTKE) a trafikbotránnyal kezdett. A közgyűlés elején javasolták, hogy vegyék napirendre az ügyet, és beszéljenek róla, már csak azok miatt a családok miatt is, amelyek évtizedek óta ebből éltek, és most elveszítik jövedelemforrásukat. A javaslatot a Fidesz leszavazta, amit Horváth felháborítónak nevezett.

Áprilisi közgyűlés - délután

Szerinte egy teljes iparágat nyúlt le a Fidesz, és a saját haverjainak, barátainak adta oda. És szintén felháborító – mondta -, hogy a pályázatok kihirdetése után törvénybe akarják foglalni, hogy a dohánygyárak legalább 10 százalékos árrést biztosítsanak a kereskedőknek. Szóval, először odaadják a piacot a haveroknak, aztán törvénybe foglalják a hasznukat.

Horváth emlékeztetett rá, korábban azt hangoztatták, hogy csökkentett munkaképességűeknek, tartós munkanélkülieknek, gyesről visszaérkező nőknek adják a koncessziókat, de kizárólag fideszesek kaptak, mégpedig húsz évre. Ezért akartak beszélni róla, de a Fidesz nem szavazta meg a napirendre vételét, azzal indokolták, hogy ez nem közgyűlési hatáskor.

Szakács Dávid szerepet játszott?

A képviselő felidézte, hogy az Alaptörvény elfogadása után 30 percig hallgatták Gulyás Gergely országgyűlési képviselőt, pedig az Alaptörvény sem közgyűlési hatáskör. Horváth szerint a dohánykoncesszió az elmúlt időszak legsúlyosabb története.

Elképesztő méretű beszariság – jelentette ki a képviselő, arra utalva, hogy a Fidesz-frakció a Rendezési Terv módosításába rejtette el a Falco-gyár bővítési tervét. Szerinte félnek a lakosságtól, és sunyiban akarták ezt elfogadtatni a közgyűléssel. Érdekesnek nevezete, hogy Szakács Dávid, az érintett városrész képviselője, a pénzügyi, gazdasági és jogi bizottság elnöke azt mondta, ő sem tudott a tervről, és ő is meglepődött rajta. Horváth szerint ez csak színjáték volt.

Hozzátette, lehet, hogy semmi félnivalójuk nincs a lakóknak a bővítéstől, és lehet, hogy teljesen pozitív dologról beszélünk, de akkor is tájékoztatni kell a lakókat a részletekről, és meg kell hallgatni a véleményüket.

Horváth Attila megemlítette a tervezett kézilabdacsarnokot is, szerinte mindenféle koncepció nélkül döntöttek a pályázat beadása mellett, még azt sem lehet tudni, kell-e hozzá önerő, és ha igen, mennyi. A részletek helyett gyorsan átnyomták a közgyűlésen a tervet.

Kitért arra is, hogy a városházán dolgozik a frisss.hu két újságírója, akik január óta vannak alkalmazásban, de hiába keresték őket többször is munkaidőben, és a vezetékes telefonon sem érték el őket. Így felmerül a gyanú, hogy az önkormányzat fizeti a honlap újságíróit, ez pedig felveti, hogy bűncselekmény történik. De megvárják a jegyző által megígért választ, addig nem tesznek semmit az ügyben.

Forrás: Nyugat.hu

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyifrakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr535248648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása