Frakció blog

A szombathelyi Éljen Szombathely! Egyesület- MSZP- DK- Együtt frakció hivatalos blogja.

dr. Czeglédy Csaba blogja

http://czegledy.blogin.hu/

Facebook like!

2014.03.14. 19:47 szombathelyifrakcio

Márciusi közgyűlés után

Gyebrovszki János kijelentette, hogy felesleges volt ez a közgyűlés, az előterjesztések többsége technikai jellegű volt. Szerinte a problémák megoldásának és kibeszélésnek színtere a közgyűlés, a polgármester azonban új fórumot talált ehhez, a Vasivíz-ügyről nem ott beszéltek, hanem az ülés után sajtótájékoztatót tartottak.

Gyebrovszki szerint a Vasivíz törvényt sértett azzal, hogy nem küldte ki időben a számlákat, más cégeket ennél kisebb hibákért is súlyos összegekre bírságolnak. Ráadásul cinikus volt a közleményük, azt írták, hogy az emberek többsége úgyis félretette rá a pénzt – mondta. Ezért javasolta, hogy – ha már a Vasivíz hibázott -, akkor osszák el a két számla összegét tíz hónapra és úgy számlázzák ki.

Csatornatisztítókat a csatornákhoz

De ha ezt nem teszik meg, akkor a vezérigazgatónak tájékoztatnia kellett volna a lakosságot a részletfizetési lehetőségekről, ott is volt az ülésen, de a polgármester nem engedte szóhoz jutni.

Gyebrovszki kijelentette, örülnek minden út és járda felújításának, de ezt nem ilyen módon kellene tenni. Korábban volt olyan év, amikor 1,2 milliárdot fordítottak erre, de alig volt látszata. Az ok, hogy a szombathelyi belterületi utak jó része nincs alapozva, az új aszfalt is eltörik, főleg, ha ráengedik a teherforgalmat, amire a közelmúltban több példa is volt.

Javaslata is volt: a közfoglalkoztatottak közül 8-10 embert meg kell bízni azzal, hogy folyamatosan járják a város utcáit és a felszíni csatornákat, lefolyókat tisztítsák meg a szeméttől, falevelektől, mert a felgyűlt víz is alámossa az utakat. Azt is kijelentette, hogy a Fidesz nem csak a többi párttal, de saját magával sem egyeztet, hiszen egyéni képviselőik most sorra jöttek az utakkal kapcsolatos kérdéseikkel, miközben tudták, hogy bizottsági hozzájárulás, szakmai tervezés van a terv mögött, és pontos pénzügyi keret, amit nem lehet átlépni.

 

Márciusi közgyűlés

Csirkét a pultról?

Aztán elővette a kistermelői piac ügyét, amiről már kifejtette a véleményét a közgyűlésen is. Elhibázott lépésnek tartja, hogy az MMIK-nál akarják megnyitni, miközben a nagypiacnál minden szükséges infrastruktúra adott. Szerinte az a csúcs, hogy rossz idő esetén az MMIK aulájába tennék be a kistermelői piacot, feltette a kérdést, hogy akkor a pulton árusítanák-e a csirkét és a zöldséget.

Kijelentette, nem baj, ha támogatják a kistermelőket, de akkor mi van azokkal, akik a nagy piacon helypénzt fizetnek és adóznak – kérdezte. Megemlítette, régebben volt egy MDF-piac, ami azért szánt meg, mert nem volt iránta érdeklődés. Szerinte mindez pótcselekvés, másként kell támogatni a kistermelőket, akár úgy, hogy beviszik őket a közétkeztetésbe. És ezt az előterjesztés előkészítés és bizottsági vita nélkül vitték a közgyűlés elé – mondta.

A Szombathely-kártyáról is az a véleménye, hogy nem kiérlelt az ötlet, három év tunyaság után a választások előtt hozzák elő, egyértelmű kampánycélokból. És a végén megjegyezte, hogy információik szerint arra készül a városvezetés, hogy megint átalakítja a város intézményrendszerét, és több városrészi intézményt meg akarnak szüntetni, köztük a Gyermekek Házát. Ami többfunkciós létesítmény, a KISZ-lakótelepen van, ahonnan már sok mindent elvittek.

Forrás: Nyugat.hu

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyifrakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr635860704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása