Frakció blog

A szombathelyi Éljen Szombathely! Egyesület- MSZP- DK- Együtt frakció hivatalos blogja.

dr. Czeglédy Csaba blogja

http://czegledy.blogin.hu/

Facebook like!

2013.11.29. 15:29 szombathelyifrakcio

Közgyűlés után

Az MSZP-SZTKE frakció sajtótájékoztatóját Gyebrovszki János és Németh Kálmán tartotta. Németh is a sokszor használt történelmi jelzővel kezdett, de szerinte azért volt történelmi a tegnapi ülés, mert ilyen fegyelmezetlen soha nem volt még a képviselő-testület, a polgármester nem tudta kordában tartani, és csak 5-10 perces szünetekkel sikerült végigtárgyalni a napirendet.

Kitért az adócsökkentésre, mint mondta, azt az ő frakciójuk kezdeményezte, de lehet közös javaslatnak tekinteni. A magánkézben lévő garázsok adójának eltörlése viszont csak az ő javaslatuk volt. Ez több mint hétezer embert érint, és évente átlag négyezer forintot jelent.

Előkészítetlen anyagok

Megemlítette a költségvetés módosítását is, ahol a pluszban megítélt pénzek 60 százaléka a sportra megy. Hangsúlyozta, nem a Haladás focicsapat, hanem a HVSE kap 45 milliót, most, hogy új vezetése van, a korábbi vezetés hiába kért, nem kapott plusztámogatást.

Októberi közgyűlés - délelőtt

Németh szerint rengeteg előkészítetlen előterjesztés került a közgyűlés elé. Ilyen volt pld. a megváltozott munkaképességűek alkalmazása a hivatalban, az anyag még a jogszabályi előírásoknak sem felelt meg.

Az igazgatói kinevezésekről elmondta, a Médiaközpont és a Sportiskola igazgatói posztjára pályázatot kellett volna kiírni. A Sportiskola élére egy vezetői tapasztalatok nélküli, fiatal embert állítottak, akinél ráadásul felmerül az összeférhetetlenség gyanúja, hiszen édesapja ugyanennél a cégnél gazdasági vezető. Azt viszont sajnálják, hogy a SZOVA vezérigazgatói helyéről nem tárgyaltak, semmilyen tájékoztatást nem kaptak, miért vették le a napirendről. Mint ahogyan arról sem, miért nem beszéltek az uszoda finanszírozásáról.

A demokrácia megcsúfolása

A közgyűlés azért is történelmi volt – tért ide vissza a képviselő -, mert a polgármester nem adott szót az ellenzéki képviselőknek a két ülés közti beszámolónál. Márpedig ez az a napirendi pont, ahol az ellenzék információkat kérhet a városvezetéstől, így ez a demokrácia megcsúfolása – mondta.

Gyebrovszki János szerint is sok volt az elkészítetlen előterjesztés, a megváltozott munkaképességűekről szóló anyag hemzsegett a fogalmazási hibáktól. A rokkantak alkalmazásával óvatosan kell bánni, nem szabad őket bizonytalanságba hagyni, a meghatározott idejű foglalkoztatás lejárta után gondoskodni kell a továbbfoglalkoztatásukról, és arról is, hogy ne velük váltsanak le teljes munkaidős alkalmazottakat.

A képviselő úgy vélte, mindez gazdasági haszonnal is jár a hivatalnak, mert a rokkantak után támogatást kapnak, de ami hiba, hogy nem beszélték meg az osztályokkal, hogy hol lehet őket alkalmazni. Mindez egyébként kötelezettség is az önkormányzat számára.

Új hivatali autó

Gyebrovszki kijelentette, a várost vezető frakciót pökhendiség, nemtörődömség, kivagyiság jellemzi, senkivel se egyeztetnek semmiről. Azt is kifogásolta, hogy a polgármester a napirend előtt értékelte a két ülés között történteket, ez sérti az SZMSZ-t, amit máshol se tartanak be. Megemlítette, hogy több kérdésére sem kapott választ. Így arra sem, hogy mennyibe kerül a városnak a Haladás edzőtáborozása. Szerinte tízmilliós tételről van szó, eközben más célokra – például a buszmegállók kiépítésére – nincs pénz.

Novemberi közgyűlés - délután

Mint mondta, a Fidesz által alapított városi cégek egyike sem működik veszteség nélkül, illetve csak akkor, ha a város 20 millióval kisegít egyet-egyet. És erre büszke a városvezetés – mondta.

Nem kapott választ arra sem, hogy mennyibe került a hivatal új autója, amit képviselők és tanácsnokok is használnak, és miért kellett hétmilliót elkölteni a városháza új kameráira és beléptető-rendszerére. Megjegyezte, az ülésen nem csak Puskás Tivadar nem állt a helyzet magaslatán, hanem a jegyző sem, akinek első munkaügyi lépése 30 milliójába került a városnak.

Mindegy, ki kezdeményezte

Gyebrovszki hozzátette, a polgármester rendszeresen megígéri, hogy egy-egy ügy a képviselők elé kerül, aztán ezt nem tartja be. Nem érti pld., hogy miért nem tárgyalnak már hónapok óta sem a Grenor-féle, sem a vépi bioerőműről.

Forrás: Nyugat.hu 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyifrakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr235667604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása