Frakció blog

A szombathelyi Éljen Szombathely! Egyesület- MSZP- DK- Együtt frakció hivatalos blogja.

dr. Czeglédy Csaba blogja

http://czegledy.blogin.hu/

Facebook like!

2012.06.29. 09:31 szombathelyifrakcio

Következmények nélküli ország – Orbanland 2.

Kikapcsolták a gázt a vasi múzeumokban. A Kormányhivatal a rossz állam képviselője. Puskás Tivadar doktor hallgat. Huszár Lilla phd az meg kicsoda?!

Valami Navracsics nevű miniszter azt hápogta még hónapokkal ezelőtt, hogy a Fidesz a közigazgatás átszervezésével újjászervezi Magyarországot, és megteremti a “Jó Államot”. Szuper! Tehát a Fidesz-kormány célja a Jó Állam megteremtése. (Az anyagot, amit szívnak, lőnek, no, azt kellene exportálni, és lenne itthon rögtön jólét…)

Még saját honlapja is van a Jó Államnak: http://joallam.kormany.hu/ (csak tudnám, hogy ki az a volt bokszoló elegánsan a hóna alá dugott kezével a jobb oldali képen?!) A Magyar Narancs ezt találta írni erről a Szuper Jó Állam Koncepcióról: http://magyarnarancs.hu/elso_valtozat/hogy-azt-az-edes-jo-79126/

Nos, akkor nézzük, hol tart a Fidesz-kormány – Vas Megyei Kormányhivatal – Huszár Lilla phd koprodukcióban készülő Jó  Állam projekt Vas megyében:

Az ellopott balatonberényi gyermektáborunk:

Folyosón lakó idős emberek az acsádi öregek otthonában:

Leszerelt gázórák a vasi múzeumokban:

Huszár Lilla phd (óvakodjon mindenki azoktól, akik kiírják a nevük után a phd-t, lásd még Németh Gábor phd – egyébként ki tudja, mi az a phd?!, biztos valami új divat az übermenschek között ), a rejtélyes nevű Vas Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője azt írja közleményében, hogy eltitkolta előle a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága, hogy a Huszár Lilla phd által is képviselt Jó Állam nem adott elég lóvét a vasi múzeumoknak rezsire.

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/vasi_muzeumok_megyei_onkormanyzat_gazdij

Kedves Phd! Az intézményfenntartó szó tetszik tudni mit jelent az ön által vezetett Jó Állam Vas Megyei Kormányhivatal Intézményfenntartó Központ nevében? Elárulom: ön felel az intézményért. És lehetőleg ne tessék hazudozni, hogy az intézmény így meg úgy önállóan működik, maga gazdálkodik, stb. Annyi pénzből gazdálkodik egy állami intézmény, amennyi forrást kap (és amennyit szerez hozzá, de jobb helyeken az intézményeknél nem szokták a bevételtől függővé tenni a villany, gáz, víz kifizetését – jól néznénk ki, ha egy szombathelyi középiskolában azért kötnék ki az áramot, mert nem tudta elég alkalommal bérbe adni a tornatermét…)

Jah, hogy hülyének tetszenek nézni mindenkit, hogy a Vas Megyei Múzeumok 2012-es költségvetésének elfogadásakor nem tudták, hogy nincs elég pénz a működésre? Ki a franc hagyta jóvá a költségvetését? Vagy úgy gondolták, hogy majd a minisztérium vagy a kormány kipótolja év közben a hiányt, mint tették azt Hódmezővásárhelyen, akik hirtelen kaptak pár hete 24 milliárd hitelt?

Jah, vagy hogy hazudni tetszettek, és nem hogy több pénz lesz, hanem még kevesebb lett? Azért fogja a Fidesz-kormány ősszel átadni a megyei jogú városoknak például a múzeumok fenntartását, mert a Jó Állam kormányhivatalainak és megyei intézményfenntartóinak nem jut elég forrás a központi költségvetésből?A nyergesvontatókon Luxemburgba, Svájcba kilopott állami pénzek és az agyalágyult döntéshozók miatt már Vas megyében sem tudjuk az intézményeinket működtetni? Vajon, toalettpapír és szappan van a múzeumok mosdóiban? És a kormányhivatal vécéiben?

A megyei önkormányzatok kinyírása után most mi következik? A települési önkormányzatok lemészárlása puskásdoktorok méla bólogatása mellett?

Egyébként mindegy is: nekünk Mohács kell. Jöjjenek a huszárlillapéhádék.

Végezetül küldeném a Jó Állam vazallusainak és szolgáinak a Doors éppen aktuális számát:


Forrás: Dr. Czeglédy Csaba blogja

Szólj hozzá!

Címkék: puskás tivadar czegledy vasi múzeumok


A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyifrakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr754618681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása