Frakció blog

A szombathelyi Éljen Szombathely! Egyesület- MSZP- DK- Együtt frakció hivatalos blogja.

dr. Czeglédy Csaba blogja

http://czegledy.blogin.hu/

Facebook like!

2014.05.30. 16:17 szombathelyifrakcio

Májusi közgyűlés után

 

Czeglédy Csaba (MSZP-SZTKE) szerint a gyász jegyében zajlott a közgyűlés. Köszöni a frakció és az MSZP nevében, hogy az önkormányzat saját halottjának nyilvánította Gyebrovszki Jánost, aki így a város nagyjaihoz méltó temetést kaphatott.

A Fidesz-aktivisták pénze?

Czeglédy Csaba tájékoztatója elején kijelentette, nem volt viharos a közgyűlés, nem voltak igazán fajsúlyos ügyek, de az létszik, hogy a Fidesz készül az önkormányzati kampányra. Ennek jele, hogy tíz embert vesznek fel a hivatalba meghatározott időre, azzal, hogy ők kézbesítik majd a Szent Márton kártyát. Szerinte tíz Fidesz-aktivistáról van szó, akik most közpénzből, fizetésért járják majd a választókerületeket.

Májusi közgyűlés - délután

Leszögezte, a pofátlanságnak is van határa, és ezért frakciójuk nyilvánosságra fogja hozni a tíz ember névsorát, a sajtó pedig kiderítheti, kik is ők.

Sági József és az előterjesztő mosolya elárulta, hogy propagandáról van szó – kezdett bele a városi tévé 25 milliós támogatásának ügyébe. Kijelentette, valószínűsíthető, hogy Puskás Tivadart és a Fidesz jelöltjeit fogják majd népszerűsíteni a tévében és az önkormányzati újságban. És mivel nem fogadták el Horváth Zoltán javaslatát, miszerint ezt a pénzt ne költhessék más médiumokban hirdetésekre, az is valószínű, hogy a nyáron megint megjelennek majd a propagandaanyagok a Vas Népében, fizetett hirdetésként, mint történt ez az országgyűlési választások előtt.

Feljelentés hűtlen kezelés miatt?

Felidézte, hogy a közgyűlésben megígérte a VTV ügyvezetőjének, hogy ha módjuk lesz rá, a választások után azonnal elbocsátják, mert egyértelmű az elfogultsága. Most hozzátette, ha a pénzt mégis hirdetésekre költik, akkor feljelentést tesznek hűtlen kezelés miatt. De most már legalább látszik, hogy a Fidesz hogyan használja kampányra a közpénzt – mondta.

A Médiacentrum munkatársait pedig arra kérte, legyenek pártsemlegesek, különben az állásukat kockáztatják. Ne szolgálják ki a Fideszt, az önkormányzati támogatás ugyanis nem csak a Fidesz, hanem a többi párt szimpatizánsainak adóját is tartalmazza.

Üdvözölte, hogy a közgyűlés megfontolásra javasolta tervüket, miszerint szüntessék meg a fizetőparkolást, és vizsgálják meg, hogyan lehetne időkorlátos rendszert bevezetni a jelenlegi piros övezetben. Itt is ígéretet tett, ha a baloldali szövetség nyer a választásokon, november 1-től nem kell fizetni a parkolásért Szombathelyen.

Nem kellett volna annyi automata

Mint mondta, bebizonyosodott, hogy igazuk volt, amikor tiltakoztak az MMIK környékének fizetőssé tétele ellen. Most senki sem használja azt a parkolót, most eldöntötték, hogy kiveszik a rendszerből, de korábban így hiába költöttek az automatákra több millió forintot.

MMIK parkoló

Kitért a vendéglátóteraszok ingyenességének elutasítására is, szerinte nem jogászkodni kellene, meg lehetne találni a megoldást, és ezt kérte is a városvezetéstől.

Kérdésünkre elmondta, mi is a helyzet a Kőszegi utcai parkolólemezzel, amit Takátsné Tenki Mária hozott fel a közgyűlésben. Czeglédy elmondta, a tervezett parkolóház a válság miatt azért nem épült meg, a bankok leállították a hitelezést. Amikor pedig már lett volna hitelt, addigra a közgyűlés – élve jogával – visszavette a terület tulajdonát.

Czeglédy nem lesz polgármester-jelölt

Most jogvita van a vállalkozók és az önkormányzat között, a város ugyanis az eredeti árat fizette ki érte, a vállalkozó viszont közben 30-40 millió értékben fejlesztette a területet, és ezt az összeget is kéri. Erre egyébként jogszabály is van, ezt azonban nem veszi figyelembe az önkormányzat. Czeglédy kijelentette, egyetért a városvezetéssel abban, hogy a területet vissza kell kapni, de ehhez meg kell oldani a jogvitát.

A végén aztán megjegyezte, a híresztelések ellenére nem lesz a DK polgármester-jelöltje. Igaz, nagy megtiszteltetés lenne, de őt az MSZP és szövetségesei a hét elején kampányfőnöknek választották, és nem titok, hogy ebben a szövetségben benne van a DK és az Együtt-PM is.

Elárulta azt is, hogy az MSZP nem minden választókerületben nevezett meg jelöltet, itt a szövetségeseik jelöltjeit támogatják majd, és ez a támogatás kölcsönös lesz.

Forrás: Nyugat.hu

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely onkormanyzat Czeglédy Csaba fizetőparkolás


A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyifrakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr466237097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása