Frakció blog

A szombathelyi Éljen Szombathely! Egyesület- MSZP- DK- Együtt frakció hivatalos blogja.

dr. Czeglédy Csaba blogja

http://czegledy.blogin.hu/

Facebook like!

2013.06.20. 19:49 szombathelyifrakcio

Közgyűlés után

Németh Kálmán az elején kijelentette, nyögvenyelősen indult az ülés. Talán azért, mert szokatlan volt az időpont, de a Fidesz nem tudta biztosítani a többséget. Úgy az vélte, a polgármesternek egyeztetnie kellett volna a frakcióvezetőkkel, hogy amíg nincs meg a többség, addig vegyék előre azokat az ügyeket, amelyekben konszenzus van. Ezzel sok időt meg tudtak volna spórolni.

Jó befektetés

Ő is megjegyezte, hogy nagyon sok ügy volt a képviselők előtt, szerinte a rendszerváltás óta nem volt ilyen. Aztán a konkrét ügyeket sorolva megemlítette, hogy sok lakót visszatart a szennyvízcsatornára csatlakozástól az, hogy egy érvényes rendelet szerint a lakót terheli az épület előtti út és járda helyreállítása. Ezt jelezték is, ígéretet kaptak, hogy a szeptemberi ülésig megvizsgálják a dolgot.

Németh Kálmán

 

Kitért az ingatlanértékesítésekre is. Megjegyezte, nem tartják valószínűnek, hogy a Szent-Györgyi iskola épületére jelentkezik vevő. Az MSZP-SZTKE frakció egyetlen főtéri ingatlan eladását sem támogatja, azokra lehet bérlőket találni, és bevételt szerezni belőlük. Ez most olyan, mint amikor eladják az utolsó családi ezüstöt – mondta.

Ezt bizonyítja, hogy a volt élelmiszerbolt helyiségét 157 millióra becsülték, két vételi ajánlat érkezett, az egyik 191, a másik 172 millióra. Vagyis, jó befektetésnek minősül.

Az igazi rezsicsökkentés

A SZOVA vezérigazgatói pályázatáról kijelentette, hibázott a városvezetés, túl nagyra nyitották a kaput, ezért volt ilyen sok pályázó. Így december 31-ig a jelenlegi megbízott vezérigazgató, Szijjártó Győző irányítja a céget. Azt is megemlítette, hogy Módos Tibor, a Kanizsai gimnázium jelenlegi igazgatója nem kapta meg a Fidesz-többség támogatását, annak ellenére, hogy az oktatási bizottságét igen.

Németh szerint ez méltatlan, ismerve Módos Tibor életútját. Az igazgató kinevezése most már a KIK feladata és joga, az önkormányzatnak csak véleményezési joga van. Öt iskolaigazgatói pályázatot minősítettek a megbízások lejárta miatt.

A végén kitért a távhő ügyre, amit az ülésen Czeglédy Csaba ismertetett. Az említett cég ajánlata arról szól, hogy a város teljes lakossági fogyasztását fedezni tudja. Egyébként Szombathely távhőjének jelenleg kilencven százalékát földgázból állítják elő, csak tíz százalék származik megújuló energiából. Ha a Vépen építkező cég ajánlatát elfogadnák, akkor az összes távhő háromötöd része megújuló energiából származna, ráadásul GJ-onként a jelenleginél 1500-1600 forinttal olcsóbban.

Németh szerint ez lenne az igazi rezsicsökkentés, most ígéretet kaptak rá, hogy megvizsgálják az ügyet.

Forrás: Nyugat.hu

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyifrakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr655371224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása