Frakció blog

A szombathelyi Éljen Szombathely! Egyesület- MSZP- DK- Együtt frakció hivatalos blogja.

dr. Czeglédy Csaba blogja

http://czegledy.blogin.hu/

Facebook like!

2014.06.21. 10:26 szombathelyifrakcio

Közgyűlés után

Horváth Attila egy számmal kezdett: 2,7 millió forint. Mint mondta, ennyivel nő naponta a város adóssága, hiszen Molnár Miklós alpolgármester szerint az év végére egymilliárdos fejlesztési hiány lesz. Úgy vélte, tegnap tényleg történelmi pillanat volt, hiszen Puskás Tivadar polgármester korábban így nevezte azt, amikor az állam átvállalta az önkormányzat adósságát, ami most megint elkezdett növekedni.

Ő is kitért a Haladás-stadion építését irányító cégre, ahol az ügyvezető másfél milliót keres havonta, de eddig nem volt képes összeállítani a cég üzleti tervét és SZMSZ-ét, pedig erre február volt a határidő.

Megkérdeztük, hogy valóban háttéralku miatt szavazta-e meg a Fidesz Czeglédy elnöki megbízását a cég felügyelőbizottságában. Horváth Attila emlékeztetett rá, hogy a cég alapítása előtt Hende Csaba ígérte meg ezt a pozíciót az ellenzéknek, és ők Gyebrovszki Jánost javasolták, akit meg is választottak. Gyebrovszki halála után új jelölést kellett tenniük, és ők Czeglédyt javasolták. Ez a nagy háttéralku – mondta Horváth.

Bíznak Koczka Tiborban

Biztosak voltunk, hogy a sajtótájékoztatón is előkerül a városi tévé igazgatójának képviselőjelöltsége, így is lett. Horváth Attila kijelentette, ez arcátlanság, bízik abban, hogy Koczka Tibor átlátja a helyzetet, és legalább a választásokig felfüggeszti az igazgatói posztját.

 

Takátsné Tenki Mária javaslatát ő sem értette, mint mondta, az egész közgyűlés értetlenül állt előtte.

A végén a Vasivíz hulladékszállítását említette. Kiderült, hogy a Vasivíznek nincs hulladékszállítási engedélye, Körmenden például az ottani telephelyen tárolják a hulladékot, mert az ottani szolgáltató így nem szállítja el azt. Szombathelyen viszont a SZOVA megállapodás nélkül is elviszi a szemetet, Horváth szerint ezt ki kell vizsgálni.

Forrás: Nyugat.hu

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyifrakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr436395311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása