Frakció blog

A szombathelyi Éljen Szombathely! Egyesület- MSZP- DK- Együtt frakció hivatalos blogja.

dr. Czeglédy Csaba blogja

http://czegledy.blogin.hu/

Facebook like!

2012.06.22. 20:19 szombathelyifrakcio

Struccpolitikát folytat a szombathelyi vezetés?

Süket fülekbe kiabál az MSZP? - Közgyűlés utáni sajtótájékoztató

...Az MSZP-s Horváth Attila már korántsem volt ennyire optimista. Mint mondta: a mostani közgyűlésen kiderült, hogy „a strucc példamutatóan előretekintő állat, a tisztelt városvezetéshez képest.” A szombathelyiek többsége a város, illetve az ország pénzügyi helyzetét illetően is képben van, ám a Fidesz-vezetés ennek ellenére sem hajlandó tárgyalni amegyeszékhely közép és hosszú távú finanszírozásáról, tette hozzá. „A strucc csinálja ezt, bedugja a fejét a homokba, és gondolja, hogy majd csak lesz valami.”


A jelenleg ismert központi költségvetés alapján 2013-ban 1,6 milliárd forinttal csökkenhetnek Szombathely bevételei. A 16 százalékos adó miatti személyi jövedelemadó-csökkenés mellett elvonják a gépjárműadó 60 százalékát is, az illetékbevételt pedig teljes egészében elveszik. Mindezek mellett még az is előfordulhat, hogy a gépjárműadó megmaradó 40 százalékát normatívaként számítják be, tehát ebből is jóval kevesebb bevétel várható.

Az MSZP-SZTKE-frakció már jó ideje azért könyörög, hogy beszéljünk arról, mit is akar a városvezetés, jegyezte meg Horváth. A folytatásban a képviselő nagyon csodálkozott azon, hogy az egyik legjobb hír kimaradt Puskás polgármester tájékoztatójából. Az önkormányzatnak ugyanis sikerült megállapodnia a Raiffeisen-nel a számlavezetési és a folyószámlahitelre vonatkozó szerződésről. Erről bővebben ide kattintva olvashatnak.

 

Forrás: Nyugat.hu

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely horvath attila


A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyifrakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr534605444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása