Frakció blog

A szombathelyi Éljen Szombathely! Egyesület- MSZP- DK- Együtt frakció hivatalos blogja.

dr. Czeglédy Csaba blogja

http://czegledy.blogin.hu/

Facebook like!

2012.06.01. 19:44 szombathelyifrakcio

Történelmi döntés előtt!

Az MSZP-SZTKE frakció sajtótájékoztatóján Czeglédy Csaba a színházigazgató-választással kezdett. Mint mondta, a zárt ülésen nagy vita volt arról, mennyi legyen az igazgató fizetése, végül konszenzussal úgy döntöttek, visszahozzák a munkaszerződést a júniusi ülésre. Idő van még, mert Jordán első ötéves megbízatása csak ősszel jár le.

A közös halmazok

A képviselő viszont úgy vélte, felkészületlenség vagy jogi tájékozatlanság volt az oka, hogy a munkaszerződésben akarják szabályozni, hogy az igazgató kaphat-e pénzt a rendezésért és a szerepekért. Ugyanis ezekért jár a pénz, azt kell eldönteni, hogy az igazgató rendezhet-e és szerepelhet-e a saját színházában.

Czeglédy szerint könnyű eldönteni, mert ha megtiltják, akkor elveszítik Jordán rendezői és színészi kvalitásait. Az igazgató egyébként az előző polgármestertől engedélyt kért és kapott erre. És nem élt vissza vele, sok darabot bízott más rendezőkre.

A képviselő érthetetlennek nevezte a városvezetés viselkedését, mert hiába kérik február óta, hogy határozzák meg, merre haladjon a város 2013-tól. Mint mondta, Németh Kálmán többször egyeztetett Molnár Miklóssal, kiderült, hogy az álláspontoknak vannak közös halmazai, amelyekben meg lehetne egyezni. De ehhez először a városvezetésnek kellene előállnia saját javaslataival.

Történelmi döntés előtt

Most nincs stratégia, ide-oda rakosgatják a pénzeket. Elköltötték az ötmilliós vésztartalékot is, közben nincs egymillió forint az orvosok kötelező továbbképzésére. A lényeg ugyanis az, hogy 2013. január 1-től az önkormányzat nem finanszírozhatja a számára nem kötelezően előírt feladatokat. Illetve igen, de csak akkor, ha a város költségvetése szufficites. Vagyis, több a bevétele, mint a kiadása. Erre viszont most nincs esély.

A számítások szerint jelenleg 1,5 milliárdot fordít évente a város a nem kötelező feladatokra. Ha nem tudják kitermelni ezt a pénzt, akkor csak a kötelező feladatokat tudják ellátni. A fideszes városok most azzal próbálkoznak, hogy egyre több feladatot akarnak bevinni a kötelezőek közé, de ez sem járható út.

Czeglédy szerint történelmi döntés előtt áll most a város, meg kellene határozni, milyen várost szeretnénk. És itt az ellenzék nem gyűjt aláírásokat, nem megy az utcára a városvezetés ellen, együtt akar működni. De ehhez júniusra előzetes tervek és döntések kellenek.

A halogatás áldozata

A képviselő kijelentette, a műfüves pálya is a halogatás áldozata lett. 30 százalékos, összegszerűen 45 milliós önrész mellett építhették volna meg az egykori városligeti pálya helyén, a sportigazgatóság el is készítette a pályázatot, és megegyezés volt abban, merre is menjen a város futball.

Ezt rúgta fel most a városvezetés, be sem vitték a közgyűlés elé a pályázati anyagot. A szigorú feltételekre hivatkoztak, pedig az MLSZ éppen korábban könnyített azokon. Ha eleget tettek volna a szabályoknak, egy évben 310 napig használhatták volna hasznot hozó célokra a pályát.

De lasszóval sem találtak 45 millió forintot, ami azt jelenti, nincs mozgástér a gazdálkodásban – fejezte be Czeglédy Csaba.

Forrás: Nyugat.hu

Szólj hozzá!

Címkék: polgármester frakció közgyűlés czeglédy


A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyifrakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr14559997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása