Frakció blog

A szombathelyi Éljen Szombathely! Egyesület- MSZP- DK- Együtt frakció hivatalos blogja.

dr. Czeglédy Csaba blogja

http://czegledy.blogin.hu/

Facebook like!

2013.07.02. 15:23 szombathelyifrakcio

A szombathelyi városvezetésnek is köze van a trafikmutyihoz? - Dr. Czeglédy Csaba sajtótájékoztatója

Ezt állítja az MSZP-SZTKE frakcióvezetője. Bizonyítékokról beszélt, amiket rövidesen nyilvánosságra hoznak.

A Derkovits lakótelepen, a Domus üzletházban megnyílt nemzeti dohánybolt előtt tartott sajtótájékoztatót Czeglédy Csaba, úgyis, mint a terület városi képviselője. Először megmutatta, hogy a dohánybolt és a Bolyai általános iskola és gimnázium között 80 lépés a távolság.

Az extraprofit megszerzése

Pedig a törvény értelmében oktatási intézmény 200 méteres körzetében tilos alkoholt árusítani, a dohányboltok meg erre is engedélyt kaptak. Czeglédy szerint mindez azt szemlélteti, hogy bizonyos célok, itt most az extraprofit megszerzése érdekében még az alapelvek sem számítanak, a jogalkotó „bölcs” döntése következtében.

Sajtótájékoztató egy derkovitsi dohánybolt előtt

Emlékeztetett rá, hogy a legutóbbi közgyűlésen kezdeményezte, hogy az oktatási intézmények 200 méteres körzetében legyen tilos a dohány árusítása, ezt a városvezetés a szeptemberi ülésre halasztotta. A képviselő biztos abban, hogy a tiltást nem fogadják majd el, erre keresnek valamilyen jogi hivatkozást.

A májusi ülésen frakciójuk azt javasolta, hogy a Főtéren és a belvárosban tiltsák meg a dohányforgalmazást, a júniusi ülésre azonban nem tették be a napirendi pontok közé, pedig a városvezető frakciószövetség egyik tagja, Prugberger Emil is mellette volt.

Van vér a pucájukban

Czeglédy szerint mindez azt bizonyítja, egy céljuk van, hogy pár Fidesz-közeli vállalkozónak legyen meg a profitja. Hozzátette, tisztelet a kivételnek, mert a nyertesek között van néhány régi trafikos is.

Sajtótájékoztató egy derkovitsi dohánybolt előtt

 

Aztán bejelentette, hogy frakciójuk birtokában olyan bizonyíték van, ami bizonyítja a városvezetés részvételét a trafikpályázati döntésekben. Egy hangfelvételre célzott, és megismételte közgyűlési bejelentését, hogy frakciójuk egymilliós sikerdíjat ad annak, aki bizonyítékkal szolgál városi korrupcióról.

Szerinte az is bizonyítja igazukat, hogy korábban Hende Csaba honvédelmi miniszter is, és a városvezetés is feljelentéssel fenyegetőzött az ügyben, de a feljelentések elmaradtak. Czeglédy kijelentette, a városvezetés tudja, hogy valós bizonyíték van az ellenzéki frakció tulajdonában, ezért visszakoztak.

Hozzátette, nekik van vér a pucájukban, a fenyegetésektől nem riadnak meg, így most izgalmas nyár vár rájuk, tovább folytatják a bizonyítékok gyűjtését, amit szeptemberben a nyilvánosság elé tárnak.

Az elmúlt 23 év arról szólt, hogy a politikusok egymásra borulnak, ezért tartunk ott, ahol. És ennek egyszer véget kell vetni – fejezte be.

Forrás: Nyugat.hu 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyifrakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr595387886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása