Frakció blog

A szombathelyi Éljen Szombathely! Egyesület- MSZP- DK- Együtt frakció hivatalos blogja.

dr. Czeglédy Csaba blogja

http://czegledy.blogin.hu/

Facebook like!

2011.05.04. 19:54 szombathelyifrakcio

Gyebrovszki ártatlan!

Megszületett az ügyészség határozata - Gyebrovszki panasza jogos

Ma kapta kézhez az ügyészség határozatát a sikkasztással meggyanúsított Gyebrovszki János városi képviselő jogi képviseletét ellátó Dr. Czeglédy Csaba, aki sajtótájékoztatón ismertette a döntést.


"„Gyebrovszki János meggyanúsítását hatályon kívül helyezik, jogorvoslatnak helye nincs ”"– ez a legfontosabb mondata annak a határozatnak, amit ma kapott kézhez a sikkasztással megvádolt képviselő, és jogi képviselője Dr. Czeglédy Csaba. A hír sajtótájékoztatón jelentette be a szocialisták frakcióvezetője.

 


A Vas Megyei Főügyészség helyt adott Gyebrovszki János panaszának, mely szerint nem követte el a sikkasztást, mellyel megvádolták, Ahogy már mi is megírtuk, a politikust egy ismeretlen jelentette fel, műszaki cikkeket keresve rajta. A gyanúsított panaszát "alaposnak" ítélték.

A jogi képviseletet ellátó Czeglédy Csaba az MSZP frakcióvezetőjeként beszélt arról, milyen méltánytalannak érezték azt a közgyűlési színjátékot, melyen Gyebrovszki vallomástételét kérték számon. Mint mondta, egy ilyen ostoba gyanúsítással szemben – el nem követett bűncselekmény kapcsán - nem tudtak más tenni, mint megtagadni a vallomástételt és panaszt jelenteni be.


A határozat pedig bizonyíték arra, – hangsúlyozta – hogy Vas megyében a politikai leszámolásokra nem lehet felhasználni az igazságszolgáltatást, sem a rendőrség, sem az ügyészség nem asszisztált ehhez.

"„Frakciónk nevében mind a polgármestertől – aki az SZMSZ-t sértő módon lehetőséget adott a politikai színjátékra – mind a Fidesz frakciótól azonnali bocsánatkérést kérünk. Illetve miután a gyanúsításra hivatkozva Gyebrovszki Jánost megfosztották a közbeszerzési bizottság elnöki tisztségétől, szeretnénk, ha a májusi közgyűlés napirendre venné, és vita nélkül megszavazná, hogy visszakapja ezt a posztot. ”"– mondta Czeglédy.


Gyebrovszki arról beszélt, sajnálja, hogy a Fidesz frakció egzisztenciális ügyekkel próbál előnyt szerezni a politikai rivalizálásban. A sikkasztással gyanúsított politikus megdöbbenésének adott hangot dr Takátsné dr Tenki Mária sajtótájékoztatón tett nyilatkozata kapcsán. Mint mondta, a fideszes képviselő sugallta, hogy ügyvédként nyilatkozik egy jogi kérdésben és nem politikusként, ez pedig a kamara szabályzata szerint felveti az etikai vétséget. Gyebrovszki kamarai kereteken belül ezt tisztázni kívánja.

A szocialista képviselő kikérte a közgyűlés teljes anyagát is, mert azt fontolgatja, hogy nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés vagy rágalmazás bűncselekménye miatt feljelentést tesz. "„De ez nem fenyegetés ”"– hangsúlyozta, Czeglédy pedig hozzátette, mindennek egy gyors bocsánatkéréssel elejét lehet venni, ők most erre várnak.
 

forrás: nyugat.hu 

Szólj hozzá!

Címkék: csaba mszp korrupció dr ártatlan sikkasztás janos czeglédy czegledy gyebrovszki csaba.


A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyifrakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr62877957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása