Frakció blog

A szombathelyi Éljen Szombathely! Egyesület- MSZP- DK- Együtt frakció hivatalos blogja.

dr. Czeglédy Csaba blogja

http://czegledy.blogin.hu/

Facebook like!

2010.11.19. 11:38 szombathelyifrakcio

Újabb tízszázalékos "botlás"?

Popgyákunik Péter - akinek csillaga gyorsan emelkedik, egyik nap még fideszes háttérember, és mindent elintéző ügyvéd, másnap már a Szova Zrt. igazgatósági elnöke - ott segít, ahol tud.
 
Nemzetközi hírű, kosárlabda-menedzserek pénzét kezelő ügyvédként is ismert Popgyákunik önzetlenül segít, ha egy önkormányzati többségi tulajdonú cég valami oknál fogva nem tud közvetlenül kifizetni egy számlát annak külfödi kiállítójának. Popgyákunikot azt sem zavarja, hogy egyik nap még tud az önkormányzati cég deviza átutalásra megbízást adni folyószámlavezető bankjának, azonban másnap már az ő ingyenes szolgáltatására van szükség. Egy telefon, és az önkormányzati cég utalja is nyomban az ügyvéd letéti számlájára a külfödi menedzsert megillető jutalékot.
 
Természetesen elhisszük, hogy mindenre a külföldi menedzserek kérték fel Popgyákunikot, hiszen fel kell csak ütni bármelyik ország sárga oldalak kiadványát: első oldalon közlik a szombathelyi sztárügyvéd elérhetőségét és felajánlott ingyenes szolgáltatásait - így a külföldi sportmenedzserek rögtön hozzá fordultak.

Amit nem hiszünk el, hogy a 23 millió forintot elérő utalások jogcíme ügynöki jutalék, ugyanis az önkormányzati cég közel 220 milliós költségvetéséből életszerűtlen, hogy ilyen mértékú jutalék került volna kifizetésre, ráadásul nincsen tudomásunk semmilyen ilyen tartalmú szerződésről.
 
Az a személy, aki bizonyíthatóan több pénzért hozott volna egy külföldi játékost az önkormányzati céghez, mint amekkora összegről egyáltalán tárgyalhatott volna, és amennyibe talán nem is került volna a játékos szerződtetése, inkább a város egyik tizedese, mintsem ártatlan bárány.
 
Popgyákuniknak remélhetőleg tiszta a lelkiismerete, és bizonyítani tudja, hogy nem a maga által létrehozott és/vagy irányított offshore cégnek utalta tovább az ügyvédi számlájára érkező közpénzeket, bizonyítani tudja, hogy nem vett ki semmilyen jutalékot költség címén az ügyvédi irodáján átfolyó közpénzekből, bizonyítani tudja, hogy az önkormányzati céggel minden kamatbevétellel és árfolyamnyereséggel az utolsó fillérig elszámolt, és bizonyítani tudja városunk jó hírének megőrzése érdekében, hogy nem kezelte sajátjaként a számlájára befolyó köz által adott forintokat. Abban is bízunk, hogy csupán városi legenda, hogy valakik hónapokat vártak arra, hogy jogos juttatásaikat megkapják, ugyanis a pénzeket kezelő személy előbb árfolyamnyereséget akart realizálni.

Egyet leszögezhetünk: Popgyákunik bankként való közreműködése mostanáig titok volt. Azok számoljanak el lelkiismeretükkel, akik erről tudomással bírtak.
 
Tény, hogy az önkormányzati cég éves költségvetésének közel tizedét utalták el az ügyvédi iroda részére fél év alatt a választásokat megelőzően. Csak reménykedni tudunk, hogy nem egy újabb tízszázalékos üggyel „gazdagodik” a szombathelyi Fidesz korrupciós mérlege. Bízunk benne, hogy Popgyákunik megválasztását fennhanggal támogatók nem részesültek a kamatbevételekből és az árfolyamnyereségből!

Frakciónk figyelmeztette korábban Puskás Tivadar polgármestert, hogy ne hagyja magát megvezetni, ne írja alá Popgyákunik városunk érdekével ellentétes kinevezését. Kértük a polgármestert, hogy állítsa meg a Marton-Molnár-Szakály trió ámokfutását. Puskás Tivadar sajnos nem hallgatott ránk, így további szabad teret engedett a városunkon élősködő párttársainak.

Bízunk menne, hogy a rendőrség alapos vizsgálattal részleteiben felderíti ezt a sikkasztás és pénzmosás gyanús ügyet! Már csak azért is, mert ha mindezeket egy "balos" csinálja, már börtönben ülne, és nem karácsonyozna a családjával.

Szólj hozzá!

Címkék: korrupció popgyákunik falco kc tízszázalék


A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyifrakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr602459060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása