Frakció blog

A szombathelyi Éljen Szombathely! Egyesület- MSZP- DK- Együtt frakció hivatalos blogja.

dr. Czeglédy Csaba blogja

http://czegledy.blogin.hu/

Facebook like!

2013.09.27. 16:10 szombathelyifrakcio

Közgyűlés után

Az MSZP-SZTKE frakció sajtótájékoztatóját Németh Kálmán és Gyebrovszki János tartotta. Németh kezdett a szakmai ügyekkel, mégpedig a Vasivízzel. A cég nem finanszírozhatja a fedett uszodát, a város meg nem is akarja, az idén 149 millió hiányzik ehhez, és nincs megoldás. Ahogyan nincs meg a fedezete az idén fizetendő 1,4 milliárdnyi tőketörlesztésre, ő is megemlítette, hogy a bankok nem csökkentették a törlesztőrészleteket.

Erodál a Vasivíz?

Kitért a Művészetek Házára is, aminek értékesítéséről döntött a közgyűlés. Ráadásul úgy, hogy nagy biztonsággal csak a kávézó jelenlegi bérlője tud majd pályázni. Emlékeztetett rá,hogy az MSZP tiltakozott minden főtéri ingatlan eladása ellen.

Gyebrovszki János szerint a Vasivíz Zrt. eróziós folyamaton megy át, ennek egyik oka az elmúlt évek összesen 1,9 milliárdos tőkekivonása, valamint a rezsicsökkentés. Ős is megemlítette, hogy az intézményi tanácsokban nem kaptak helyet az ellenéki politikusok, és kifejtette, hogy az Aranyhíd intézetnél már májusban jelentkeztek a problémák, de csak az MSZP sajtótájékoztatója után lépett a városvezetés.

Forrás: Nyugat.hu

Szólj hozzá!

Címkék: művészetek háza frakció onkormanyzat gyebrovszki Németh Kálmán Vasivíz


A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyifrakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr405536502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása