Frakció blog

A szombathelyi Éljen Szombathely! Egyesület- MSZP- DK- Együtt frakció hivatalos blogja.

dr. Czeglédy Csaba blogja

http://czegledy.blogin.hu/

Facebook like!

2012.11.30. 16:21 szombathelyifrakcio

A polgármester nélkül nem etikus közgyűlést tartani

Horváth Attila sajtótájékoztatója legelején kiemelte, ilyen közgyűlési napja a városnak az elmúlt 22 évben nem volt: „hogy polgármester nélkül tartottunk volna meg”. Pedig az ellenzék konstruktívan állt az ügyhöz, ők rendkívüli közgyűlés összehívását szorgalmazták volna.


Az ügyek kapcsán nehezményezte, azzal, hogy parkoló-övezetbe (ráadásul középső fokozatba) sorolták az MMIK-nál és a vasútállomáson a parkolókat, teljesen „összezavarták” a szombathelyi rendszert. Ha győznek 2014-ben, az első intézkedéseik egyike lesz, hogy eltörlik ezt a mostani lépést, és rendezik az SZTK körül kialakult áldatlan parkolási helyzetet is. Ide egy speciális és kedvezményes övezetet terveznek kialakítani, azoknak, akik a rendelőintézetbe jönnek.

Horváth Attila még felhívta a figyelmet arra, hogy több „következmények nélküli, a jogi tényeket figyelmen kívül hagyó magatartás történt” a közgyűlésen, amely az ellenzéki frakciónál kiverte a biztosítékot.

Az első, hogy tegnap, még a nyílt ülés zárásaként, azonnali hatállyal felmondták a Promed Media Kft-től a Savaria Fórum kiadási jogát. (A hivatalos indoklás szerint azért mert: A Promed Média Szolgáltató Kft. által kiadott Savaria Fórum 2012. november 24. napján kiadott 44. számában a 6. oldalon ½ oldalon az alábbi hirdetést jelentette meg: „Orbán és Simicska szétlopják az országot! Fizetett politikai hirdetés. MSZP Vas Megyei Szervezete”)

A szocialisták szerint ezen indoklás az Alaptörvénybe ütközik, ugyanis a kifogásolt szabály csak az elektronikus médiaszolgáltatókra vonatkozik. A szocialista politikus szerint ezért sok pénzébe fog kerülni a városnak, hogy így, politikai okokból akarja felmondani a közbeszerzési eljárás során elnyert szerződést.

Így működik a városházán a humánpolitika

Nagy Tibor áthelyezése kapcsán a szocialista politikus felháborodásának adott hangot. Szerinte nem lehet úgy bánni az emberekkel, hogy ilyen fajsúlyos ügyekben egyáltalán nem tájékoztatják őket előre. A városházán dolgozók, az érintett osztályok munkatársai állítása szerint onnan tudták meg, ki megy át a járási hivatalba, és ki marad az önkormányzatnál, hogy volt egy lista az eszközátadásról. Ha a dolgozó lemászott az íróasztala alá, és megnézte az asztalon szereplő számsort, és megkereste azt a listában, megtudhatta, mi lesz vele: ha megtalálta a saját számát, akkor átkerült, ha nem, akkor nem.

Az aljegyző áthelyezésével kapcsolatban pedig megjegyezte, dr. Nagy Tibornak azért kellett menni: mert ő volt az utolsó ember, aki azt tudta mondani valamire, hogy nem, mert az törvénytelen. Az ő eltávolításával az utolsó akadály is elhárult. A mostani jegyző ugyanis már bebizonyította – tette hozzá Horváth – hogy nem csak szakvizsgája nincs, de alapvető jogi tudással is alig bír.

Forrás: Nyugat.hu

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyifrakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr474939885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása