Frakció blog

A szombathelyi Éljen Szombathely! Egyesület- MSZP- DK- Együtt frakció hivatalos blogja.

dr. Czeglédy Csaba blogja

http://czegledy.blogin.hu/

Facebook like!

2011.02.10. 19:07 szombathelyifrakcio

Németh Gábor kontra MSZP- gondolatok egy tárgyalás kapcsán

Németh Gábor kontra MSZP- gondolatok egy tárgyalás kapcsán
 

Az egész ügy az „Ellensúly – Szombathely” lapja című újság miatt került a bíróság elé. Talán még emlékeztek rá, a kampányban jelent meg ez az újság 8000 ezres példányszámban.

Egy oldalon keresztül foglalkozott az újság Németh Gábor SZOVA Zrt vezérigazgatóval. A lapban különös szó volt a buszpályaudvar projektről, a vezérigazgatói angol órákról és libamájas kirándulásokról.


A tegnapi napon tárgyalták Németh Gábor kontra MSZP ügyet a bíróságon. Németh Gábor és testvére Németh Péter  ügyvéd  volt a felperes, dr. Czeglédy Csaba - aki az MSZP képviselője - és Rácz Szabina ügyvéd képviselte az alperest.

Az egész ügy az „Ellensúly – Szombathely” lapja című újság miatt került a bíróság elé. Talán még emlékeztek rá a kampányban jelent meg ez az újság 8000 ezres példányszámban. Egy oldalon keresztül foglalkozott az újság Németh Gábor SZOVA Zrt vezérigazgatóval. A lapban különös hangsúlyt fektetek a buszpályaudvar, az angol órák és a libamájas kirándulások eseményeivel.

Németh Gábor azt próbálta igazolni, hogy ezek a kijelentések politikai stigmát helyeztek az ő további karrierjére. Továbbá, hogy a „rágalmazások” miatt szűkül a munkakeresési lehetősége. Többször kijelentette, hogy Ő nem közszereplő.

Dr. Czeglédy Csaba arra építette álláspontját, hogy Németh Gábor igenis közszereplő, valamint az általa kiragadott mondatok majdnem mindegyike a „valószínűleg” mondattal kezdődött, tehát ezeket a mondatokat nem lehet tényként kezelni.

Továbbá fontosnak tartotta elmondani, hogy ezek a mondatok egy politikailag fontos időszakban hangzottak el egy sajtótájékoztató keretében. Az „Ellensúly”- Szombathely című lap innen vette át a cikkekhez írt mondatait.

A felperesnek be kell bizonyítani – ami nem lesz egyszerű- milyen hátrányok érték őt az említett cikkek miatt.

Sok szó eset egy bizonyos területvásárlásról is. Az alperes és a felperes álláspontja teljesen eltért egymástól. Mint ismeretes a város 2007-ben vásárolt meg egy területet (Vasút utca 5 szám alatt). Az akkori városvezetés (MSZP-s többséggel) vásárolta meg ezt a földet, az új buszpályaudvar részére. Akkor két értékbecslés is készült az adott területet kapcsán, mind a kettő minimális eltérést mutatott.

2009. februárjában készült Németh Gábor kérésére egy új értékbecslés (addigra megváltoztak a közgyűlési többségek, a mérleg nyelve a Fidesz felé billent. Előtte teljes felügyelőbizottsági és igazgatósági tanácsváltás történt. Mind két testületben Fideszes többség került. Érdekes megjegyezni az a két ember került pozícióba akkor, akik ellen ma a rendőrség korrupció gyanújával nyomoz) készült egy soproni cég közreműködésével. Mellékes szál, de az ügy szempontjából fontos, hogy ez a cég sem versenyeztetési sem közbeszerzési pályázaton nem pályázott. Ez alapján a becslés alapján több százmilliós eltérés a vásárlás és a becsült összeg között. Ezt az íratott nyújtotta be Németh Gábor a rendőrségre ismeretlen tettes ellen. Kérdés tehát az miért nem nézte meg az előtte már elkészített értékbecslési nyilatkozatokat. Állítása szerint a város által készített becslést nem ismerte. Érdekes tény, hogy sem a felügyelőbizottság sem az igazgató tanács nem hívta fel erre a figyelmét kiváltképp úgy, hogy volt és jelenlegi aktív képviselők is ülnek benne.

Tény, hogy Németh nem cáfolta az angol órák létét. Szerinte ez piaci árnak megfelelő ár és erről már rég döntött az igazgató tanács. Beszéde elején elmondta az ő fizetését bárki ismerheti a SZOVA honlapján megtekinthető. Nem kis tételről van szó, tehát ezért is érdekes miért nem mondott le erről a pluszjuttatásról és járt el tanárhoz saját költségen.

Mindkét fél további tanúk és szakértői anyagok bevonását kérte az ügyben. A tárgyalást elnapolták. Folytatás következik.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyifrakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr252652250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása