Frakció blog

A szombathelyi Éljen Szombathely! Egyesület- MSZP- DK- Együtt frakció hivatalos blogja.

dr. Czeglédy Csaba blogja

http://czegledy.blogin.hu/

Facebook like!

2010.11.24. 10:17 szombathelyifrakcio

Gyebrovszki János önkormányzati képviselő interpellációja - Szent Quirinus sétány

Interpelláció a Szent Quirinus sétány ismételt rongálása miatt szükséges intézkedések,
a helyreállításhoz költségvetési fedezet biztosítása tárgyában


Az elmúlt években egy közelben található vendéglátóipari egységben szórakozó fiatalok buli utáni „áldásos” éjszakai tevékenysége következtében rendszeres a fák és a közterületi bútorok megrongálása, a kukák felgyújtása. Ez olyan méreteket öltött, hogy az illetékes osztály tájékoztatása szerint már nem állítható helyre a rendelkezésre álló pénzügyi forrásokból.

 

 

Tisztelt Polgármester Úr!

Mit kíván tenni Szombathely város önkormányzata Szent Quirinus sétány védelme és helyreállítása érdekében?

Biztosítja-e a szükséges költségvetési fedezetet a 2011-es városi költségvetésben?

Szombathely önkormányzata 40 millió forintból hozta létre az Óperint utca és főiskola közötti kerékpárutat. Az elmúlt években egy közelben található vendéglátóipari egységben szórakozó fiatalok buli utáni „áldásos” éjszakai tevékenysége következtében rendszeres a fák és a közterületi bútorok megrongálása, a kukák felgyújtása. Ez olyan méreteket öltött, hogy az illetékes osztály tájékoztatása szerint már nem állítható helyre a rendelkezésre álló pénzügyi forrásokból.

Az osztály tájékoztatása szerint az elmúlt két évben többször pótolták a kitört fákat, az összetört padokat. A rongálás miatt két ízben rendőrségi feljelentést is tettek.

A városi rendőrkapitány tájékoztatása szerint egy jól behatárolható vendéglátó ipari egység, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ „A” épületének pincehelyiségében lévő klub közönsége okolható.

A rongálások jelentős része hétvégén történik, amikor az egyetemisták jelentős része nem is tartózkodik az intézményben. A rendőrkapitány úr arról is tájékoztatott, hogy a fenti vendéglátó ipari egységből az elmúl háromnegyed évben 13 feljelentés érkezett garázdaság, lopás, stb. bűncselekmények miatt.

Prof. Dr. Gadányi Károly elnök-rektorhelyettes tájékoztatása szerint az egyetemnek is komoly közbiztonsági problémái vannak a vendéglátóipari egység miatt. Megerősítette továbbá, hogy a hétvégi időpontokban 90%-ban a felsőoktatásban tanulók látogatják az intézményt. Beszélgetésünk során azt is fölvetette, hogy vizsgálják a vendéglátóhely vendégkörének korlátozását oly módon, hogy az intézmény hallgatói klubkártyával léphessenek be a szórakozóhelyre, ami véleménye szerint jelentősen csökkentené a problémákat.

Javaslom a város vezetésének, hogy a fent leírtak alapján vegye fel a kapcsolatot a felsőoktatási intézmény vezetésével, valamint a városi rendőrkapitánysággal, hogy elejét vegyük a későbbi rongálásoknak, valamint a szükséges költségvetési fedezetet biztosítsa a sétány eredeti állapotban történő visszaállításához.

Az interpellációmat az november 25-i közgyűlésen szóban is elő kívánom adni.

Kérem Polgármester Úrtól bejelentésem tudomásul vételét.

Szombathely, 2010. november 22.

Tisztelettel

Gyebrovszki János

önkormányzati képviselő

Szólj hozzá!

Címkék: mszp szombathely zold gyebrovszki janos interpellacio sztke


A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyifrakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr742469806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása